Kuksa E. Koivumaa PORONSARVI VARSIKUKSA

Aidosta koivunpahkasta käsin valmistettu kuksa,jossa koristeena poronsarvea.

60.00 €
Please select variants first

Kuksan käyttöohjeet

  • Laita kuksa täyteen kahvikuumaa vettä, ei siis kiehuvaa.

  • Anna olla kaksi minuuttia ja kaada pois. Pahin suola kuksasta liukenee kuumaan veteen. Suolavedessä keittäminen tappaa puusta jännitteet, siksi kuksassa on suolan maku.

  • Anna kuksan kuivua vähintään kaksi tuntia, mieluummin vaikka seuraavaan päivään. Puunsyyt aukeaa, kun se kostuu ja kuivuu.

  • Keitä vahvat suodatinjauhatuskahvit. Älä juo kuksasta, vaan ota suodattimen pohjalta märkiä lämpimiä kahvin"pööniä" ruokalusikallinen ja laita kuksaan. Hierrä lujasti peukalolla painaen "pööniä" kuksan seinämiin niin kauan, että ne ovat kuivat (3-5 min.) Näin saat kuksaan pian vettähylkivän rasvakalvon, ettei se kastu ja kuivuessaan halkea. Samoin kaikki ylimääräiset maut jäävät rasvakalvon alle.

  • Käytä kuksaa joka päivä vähintään kuukausi, että saat siihen kunnon rasvapinttymän. Sitten se on valmis pitkille eräreissuille ja alkaa kestämään viinaakin ja maistuu sille mitä juot, eikä sille mitä siitä on viimeksi juotu.

  • Se on vamistettu uusiutuvasta materiaalista ei tarvitse pesuainetta eikä kuumaa vettä pesemiseen. Ei johda lämpöä, eli kahvi säilyy pitempään kuumana ja voit juoda sen kuumempana koska kuksa ei polta huulia.

KUKSAA EI SAA PESTÄ TISKIKONEESSA!